Koronavírus: 56 új fertőzött, 3 elhunyt

Koronavírus: 56 új fertőzött, 3 elhunyt

Betegeket ápolnak a szarajevói központi kórház covid-osztályán március 19-én (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség/Elvis Barukcic)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában három fő halt meg koronavírusban, így az elhunytak száma 30 013-ra emelkedett. Ötvenhat fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 612 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – közölte a Koronavirus.gov.hu. A jelentés szerint a beoltottak száma 5 548 451 fő, közülük 5 226 741 fő már a második oltását is megkapta.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 741 896 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 36 703 főre csökkent. 84 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati tájékoztató portál felhívja rá a figyelmet, hogy több országban terjed a delta vírusmutáns, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.