Razziáztak a rendőrök Siófokon

Razziáztak a rendőrök Siófokon

Rendőrségi razzia Siófokon (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több száz embert igazoltattak a rendőrök szombat éjszaka Siófokon, a nagyszabású razzia eredményeként 11 embert előállítottak. Volt, akinek kábítószer, másnak garázdaság miatt kell felelnie.

Összehangolt akciót hajtottak végre a Somogy megyei rendőrök és a Készenléti Rendőrség munkatársai szombat estétől kezdve egészen éjszakába nyúlóan Siófokon, a Petőfi sétányon. A nyári szezonban ugyanis a Balaton-parti város lakossága a többszörösére duzzad, az érintett területen pedig élénk az éjszaki élet.

A razzia eredményeként a rendőrök a sétányon és a környező utcákban több mint 300 embert igazoltattak és végül 11 főt elő is állítottak bűncselekmény elkövetésének gyanúja, illetve szabálysértési eljárás azonnali lefolytatása miatt. Két emberrel szemben garázdaság, egy esetben pedig kábítószer birtoklása miatt jártak el, de elfogtak két körözött személyt is, valamint három ittas vezetővel szemben is intézkedtek.

A police.hu-n megjelent tájékoztatás szerint a rendőrség a nyári időszakban alapvetően megerősített létszámmal van jelen Siófokon, és az önkormányzattal, a társszervekkel, valamint a polgárőrséggel szorosan együttműködve hajtja végre feladatait. A bűncselekmények felderítésében, a gyanúsítottak azonosításában és elfogásában egyre nagyobb jelentőségre tesz szert a folyamatosan korszerűsödő térfigyelő-kamerarendszer is.

Az egyenruhások a közrend és közbiztonság fenntartása mellett segítséget nyújtanak a hozzájuk forduló magyar és külföldi állampolgároknak egyaránt, valamint jelenlétükkel erősítik a helyi lakosok és a turisták szubjektív biztonságérzetét.

Címkék: rendőrség, Siófok, razzia