Lehallgatási botrány: Pintér Sándor is megszólalt

Lehallgatási botrány: Pintér Sándor is megszólalt

Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyûlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak – jelentette ki a belügyminiszter Szél Bernadett független országgyűlési képviselőnek írt, hétfőn az MTI-hez is eljuttatott válaszában. Pintér Sándor szerint ezt a lefolytatott ellenőrzések eredményei is alátámasztják.

Szél Bernadett „Ki vásárolta meg az izraeli kémszoftvert, és mely belügyi, vagy nemzetbiztonsági szervek vettek részt az illegális megfigyelésekben?” címmel nyújtotta be írásbeli kérdését a belügyminiszternek. Pintér Sándor választában azt írta, hogy a független képviselő konkrét kérdéseit kész megválaszolni az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén.

Azt ugyanakkor már nem tette hozzá, hogy habár a bizottság ellenzéki tagjai szerették volna az ülést összehívni, a fideszesek szerint ez indokolatlan. Márpedig nélkülük nincs meg a kellő létszám, hogy a meghallgatást megtarthassák.

Pintér Sándor azt is írta még, hogy „Magyarország demokratikus jogállam, s mint ilyen, minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el”. – Magyarországon a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik – fűzte hozzá.

Vasárnap robbant ki a lehallgatási botrány, ami Magyarországot is érinti. A Direkt 36 cikke szerint ugyanis tényfeltáró újságírókat, kormánykritikus üzletembereket és politikusokat, ügyvédeket is megfigyelhettek. Többek esetében be is bizonyosodott, hogy feltörték a telefonjaikat.

Címkék: Pintér Sándor