Lehallgatási botrány: Varga Zoltán jogi lépéseket tesz

Lehallgatási botrány: Varga Zoltán jogi lépéseket tesz

Apple termékek, közte iPhone mobiltelefonok (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A lehallgatási botrányban érintett vállalkozó, Varga Zoltán jogi lépéseket is tehet az ügyben – közölte a Média1. A 24.hu-t is kiadó Centrál Médiacsoport többségi tulajdonosának és vezérigazgatójának jogi képviselője ugyanis azt közölte, „megvizsgáljuk, hogy Varga urat ért jogsérelem miatt milyen jogi lépeseket teszünk”. Ennek eldöntéséig nem kívántak nyilatkozni.

A Direkt36 vasárnapi tényfeltáró cikke szerint évekkel ezelőtt elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramját, a Pegasust.

Az érintettek között szerepelt Varga Zoltán, a Centrál Médiacsoport tulajdonosa – akit már régóta érnek támadások kormányzati körökből –, valamint több olyan üzletember, akik Varga házában vettek részt egy közéleti témájú vacsorán 2018-ban. Az utólagos vizsgálatok megerősítették, hogy legalább egy vendég telefonját biztosan fel is törték az NSO programjával.