Kásler részinformációkat árult el a nagy állami vakcinavizsgálatról

Kásler részinformációkat árult el a nagy állami vakcinavizsgálatról

Egy férfi megkapja az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagját a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján 2021. június 15-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután ma megjelent az első tudományos igényű vizsgálat eredménye a kínai Sinopharm-vakcinával oltott idős emberek – kifejezetten lesújtó – antitestadatairól, a kormánynak is lépnie kellett valamit. Mint lapunk is beszámolt róla, a Sinopharmmal oltottaknál, míg az 50 év alattiak esetében az antitestek a vizsgált személyek 90 százalékánál jelen voltak, a 60 év felettiek 25 százalékánál, a 80 év felettiek felénél egyáltalán nem indult be az antitesttermelés. 60 éves korban pedig már a vizsgált alanyok 60-75 százalékánál alacsony antitestszámot állapítottak meg.

Ezek az eredmények végérvényesen igazolják azt a hozzáértő szakemberek által eddig is tényként kezelt feltevést, hogy a kínai oltás alkalmatlan volt az idős emberek megvédésére, ezért hatalmas szakmai hiba volt ezt a korosztályt nagyrészt ezzel a vakcinával immunizálni. Kijelenthető, hogy a kínai oltás a legrosszabb az összes engedélyezett vakcina közül.

Mit lép erre a bizonyító erejű eredményre a kormány? Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter néhány, önmagában értelmezhetetlen számot árult el az Emberi Erőforrások Minisztériumának Életközelben című videóinterjú sorozatában, annak az állami epidemiológiai vizsgálatnak az eredményeiből, amit már több mint két hónapja befejeztek, de eddig teljes titokban tartották a megállapításait. Ez merőben más kutatás, mint az antitestszámot vizsgáló felmérések, hiszen itt közvetlenül az oltottak és az oltatlanok megbetegedési és elhalálozási kockázatát hasonlítják össze.

És a titkolózás tovább folyik. Kásler Miklós a HVG beszámolója szerint annyit árult el, hogy a védettség az összes vakcinát, illetve a beoltottak összes csoportját együttvéve „78 és 90-egynéhány” százalék közötti.

Vagyis most sem árulta el, hogy a különböző vakcinatípusok hatásossága milyen egymáshoz viszonyítva, mindössze egy összevont adatot, pontosabban adattartományt közölt, ami megint csak alkalmatlan a fő kérdés, vagyis a kínai vakcina hatásosságának megállapítására. Mintha nem is lett volna az a céljuk, hogy az emberek tisztán látását segítsék.

Persze, valójában már megtörtént a kínai vakcinák megengedhetetlenül gyakori hatástalanságának burkolt beismerése azzal, hogy az unióban Magyarországon teszik először lehetővé a harmadik oltást. Ugyan ezt az összes vakcinával oltott személy számára biztosítják, de egyértelmű, hogy a kínai oltás utáni tömeges negatív antitestvizsgálati eredményekből fakadó felháborodás kényszerítette ki.

A jelen tudásunk birtokában az idős, Sinopharmmal oltott embereknek azt lehet tanácsolni, hogy ha nem rendelkeznek viszonylag magas antitestszámot bizonyító teszteredménnyel, akkor a saját biztonságuk érdekében tekintsék magukat oltatlannak, és feltétlenül kérjenek mRNS-vakcinát az orvosuktól augusztusban.