Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Orbán Viktor bejelentette: gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

Szerző: | 2021. július 21., 09:41 | Belföld

Orbán Viktor bejelenti a kormány népszavazási kezdeményezését Forrás: Orbán Viktor közösségi oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öt kérdésben kezdeményez népszavazást a kormány a Fidesz által gyermekvédelmi törvényként emlegetett törvénymódosító csomagot ért kritikák miatt – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a közösségi oldalán, hol korábban jelezte, nemsokára bejelent valamit.

HIRDETÉS - AIP

A szerdán felkerült videójában a miniszterelnök szerint ezek a kérdések szerepelnek majd a népszavazási kérdőíven:

• Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
• Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
• Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
• Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
• Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Orbán Viktor azt kérte, hogy közösen mondjunk nemet ezekre a kérdésekre. A kormányfő a kezdeményezést azzal indokolta, hogy Brüsszel egyértelműen megtámadta Magyarországot az Országgyűlés által elfogadott gyermekvédelmi törvény miatt. A miniszterelnök megismételte, hogy az elfogadott törvény törvénymódosítás értelmében nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban és az iskolákban és a reklámokban.

A kormányfő értelmezése szerint Brüsszel azt sérelmezi, hogy Magyarországon nem lehetséges az, ami már Nyugat-Európában állandósult. Azt is mondta, hogy ott LMBTQ-aktivisták végzik a szexuális felvilágosítást. Hozzátette, hogy a brüsszeli bürokraták Magyarországon is ezt akarják. Orbán Viktor szerint a gyermekek jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem lehet engedni. Szerinte amikor ilyen erős az országra nehezedő nyomás, csakis a közös népakarat tudja megvédeni a magyar álláspontot.

A miniszterelnök szerint az öt évvel ezelőtti migrációról szóló népszavazás megállította Brüsszelt. Azzal zárta bejelentését, hogy egyszer már sikerült, és együtt újra sikerülni fog. Azt ugyanakkor nem közölte a kormányfő, hogy mikor tartanák a népszavazást.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: bejelentés, gyermekvédelem, népszavazási kezdeményezés, Orbán Viktor


Szilágyi Áron olimpiai bajnok!

Szilágyi Áron olimpiai bajnok!

Történelmet írt a magyar vívó. Csernoviczki Éva és Szatmári András kiesett. Salim Omar ötödik lett tékvandóban. Verrasztó Dávid és Hosszú Katinka döntőbe jutott.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest