Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kijött a rendelet, így Karácsony Gergely is népszavazást kezdeményez

Szerző: | 2021. július 21., 11:34 | Belföld

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, miniszterelnök jelölt (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely – az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltségért induló – budapesti főpolgármester is népszavazást kezdeményez. Erről a Facebook-oldalán számolt be. A főpolgármester ugyanakkor – Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben – nem konkrét kérdéseket jelentett be, hanem témákat jelölt meg. Ezek:

HIRDETÉS - AIP

• A kínai egyetem helyett a Diákváros épüljön meg Budapesten
• A kormány ne adhassa el az autópályákat
• Legyen általános, ingyenes antitest-szűrés minden 60 év feletti számára.

Karácsony Gergely a bejelentésében felhívta a figyelmet, hogy ma reggel kijött az a kormányrendelet, amely lehetővé teszi országos népszavazás kezdeményezését. Ez a bejegyzése alapján ma reggel 8 órától hatályba is lépett.

Mint arról fentebb is írtunk, ma délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány öt kérdésben kezdeményez népszavazást a gyermekvédelmi törvényről. Ezt a törvénymódosításokat ért európai uniós kritikákkal indokolta. Emlékezetes, a kormány pedofilek ellen kezdeményezett törvénymódosítást, azt azonban a szavazás előtt melegellenes jogszabályokkal tarkították.

A népszavazás kezdeményezéséről és az eljárásról szóló törvény alapján a kérdések Nemzeti Választási Bizottság általi hitelesítése után a referendum kiírásához legalább 200 ezer érvényes aláírás szükséges.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Fudan, Karácsony Gergely, népszavazás


Elmegyek

Elmegyek

Érezték Rogániában, hogy okézsoké, pedofília, szexuális propaganda, gyerekek, erős hívószavak, de Soros György végtelen támadássorozata hazánk ellen már tényleg csak a legelszántabb egykori polgári körösökben mozgat meg bármit is.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast: – Na, hol nem fogunk megöregedni?!

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest