Momentum: le kell mondania a kormánynak a megfigyelési botrány miatt

Momentum: le kell mondania a kormánynak a megfigyelési botrány miatt

Donáth Anna és Fekete-Győr András a Momentum 2021. július 21-én kiadott videójában (Forrás: Momentum Mozgalom/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje és Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője lemondásra szólították fel a kormányt a vasárnap nyilvánosságra került megfigyelési botrány miatt.

A párt Facebook-oldalára felkerült videóban a politikusok arról beszélnek: „A magyar állami szervek újságírókat, ellenzéki politikusokat, sőt még diákokat is lehallgattak. A magyar kormány nem tagadja a megfigyelés tényét, csupán arra hivatkozik, hogy minden jogszerűen történt – közölte Donáth Anna.

Fekete-Győr András szerint kommunista eszközökkel, állampárti múltat idézve megfigyelik az állampolgárokat. „A kormány tagjai a tegnapi nap folyamán beismerő vallomásokat tettek Pintér Sándortól kezdve, Szijjártó Péteren át egészen Varga Juditig, miszerint lehallgatják az állampolgárokat. Szerintünk ez nem fér bele sem az Európai uniós, sem a magyar politikai normába. Ezért azt követeljük a kormánytól, hogy minden egyes tagjával együtt, Orbán Viktor mondjon le a hivataláról!”