Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Összevissza mutogatnak a miniszterek a kémügyben

Szerző: | 2021. július 21., 17:43 | Belföld

Varga Judit (Forrás: Varga Judit/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem Varga Judit igazságügyi miniszter, hanem Völner Pál, a tárca államtitkárának hatáskörébe tartozik, hogy kit hallgatnak le – derül ki a Telex.hu videójából, amelyben a szerdai kormányülésre érkező kormánytagokat kérdezték a Pegasus-ügyről.

HIRDETÉS - AIP

Varga Judit azt mondta, hogy az igazságügyi minisztérium azért felel, hogy a jogszabályi kellékek biztosítva legyenek, szakmai kérdést nem áll módjában felülvizsgálni. Az újbóli kérdésre – miszerint akkor ő írta-e alá Panyi Szabolcs (a Direkt 36 újságírója), Chikán Attila (az első Orbán-kormány gazdasági minisztere) vagy Varga Zoltán (médiatulajdonos) lehallgatását – azt felelte: a tárcánál az engedélyek aláírása „ki van szervezve”. Völner Pál államtitkár az, aki az engedélyeket aláírja, vagy éppen megtagadja.

Azt is megkérdezték Varga Judittól, hogy vásárolt-e az állam vagy valamelyik szerve a Pegasus nevű izraeli kémprogramból. Erre azt felelte, hogy ezek olyan szakmai kérdések, amelyekre neki igazságügyi miniszterként semmiféle rálátása nincs. Egyébként pedig a portál újságíróját Pintér Sándor belügyminiszterhez irányította.

Ugyanerre a felvetésre – vagyis hogy vásárolt-e az állam vagy annak szerve a Pegasus kémprogramból – Pintér Sándor arról beszélt, hogy neki sosem volt olyan kijelentése, és most sem tesz ilyet. Ezt követően ő is továbbküldte a riportert. A belügyminiszter Stummer Jánost, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnökét ajánlotta figyelmébe, szerinte ugyanis őt kell erről kérdezni.

Mint arról korábbi cikkünkben írtunk, Stummer János – az MSZP-s Molnár Zsolttal és az LMP-s Ungár Péterrel közösen – kezdeményezték hétfő délelőttre a vasárnap kirobbant lehallgatási botrány miatt a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésének összehívását Pintér Sándor részvételével. Halász János, a testület fideszes alelnöke korábban azzal hárította az ügyet, hogy a Belügyminisztérium vezetői rendszeresen beszámolnak a parlament illetékes testületei előtt a titkosszolgálatok információgyűjtő tevékenységéről, ezeken valamennyi párt képviselteti magát.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: lehallgatási botrány, Pegasus


Elmegyek

Elmegyek

Érezték Rogániában, hogy okézsoké, pedofília, szexuális propaganda, gyerekek, erős hívószavak, de Soros György végtelen támadássorozata hazánk ellen már tényleg csak a legelszántabb egykori polgári körösökben mozgat meg bármit is.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast: – Na, hol nem fogunk megöregedni?!

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest