Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A kémbotrányról közölt írást az Országgyűlés alelnöke a Die Pressében: „Kezdődik a végjáték?”

Szerző: | 2021. július 22., 17:00 | Belföld, Külföld

Brenner Koloman (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Brenner Koloman, a Magyar Országgyűlés ellenzéki – a Jobbik által delegált – alelnöke közölt publicisztikát Ausztria egyik tekintélyes napilapjában, a szabadelvű-konzervatív Die Pressében. Az alelnök már a címben felteszi a kérdést: „kezdődik a végjáték?”.

HIRDETÉS - AIP

A magyarországi német kisebbséghez tartozó, német anyanyelvű alelnök a lapban német nyelven megjelent írás elején leszögezi, hogy szerinte Orbán Viktor minden eszközt bevet, hogy legyőzze az ellenzéket. A Pegasus-botrány Brennert a kommunista egypártrendszerre emlékezteti a cikk szerint.

A parlamenti alelnök az írásban ezután megismerteti az osztrák olvasókkal a magyar demokrácia leépítésének orbáni stációit: a média helyzetét, a választási jogszabályokat.

Brenner leszögezi: „Ezt a kémprogramot egyetlen más EU-tagállamban sem alkalmazták, de olyan tekintélyelvű államokban igen, amelyekkel Orbán és társai szoros kapcsolatot ápolnak.” Az Országgyűlés alelnöke később hangsúlyozza: a Fidesz igyekszik megbénítani a nemzetbiztonsági szolgálatokat elvben ellenőrző országgyűlési szerv, a Nemzetbiztonság Bizottság munkáját. (Melyet történetesen egy másik jobbikos politikus, Stummer János országgyűlési képviselő vezet. – a szerk.)

Brenner a német nyelvű olvasóknak üzenve megjegyzi a véleménycikkben, hogy mind az Európai Néppárt, mind az EU túl sokáig elnézte és bőkezűen finanszírozta Orbán rendszerét. „A Magyarországon hivatalosan létező, de mérhető társadalmi támogatottság nélküli Fidesz-szatellitpárt, a KDNP képviselője továbbra is az EPP soraiban ül. … az EPP-nek is meg kellene szabadulnia ettől a maradványtól, ha egy kis hitelességet akar szerezni magának.” – szólított fel a Die Pressében az Országgyűlés ellenzéki alelnöke.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Brenner Koloman, Die Presse, Pegasus kémszoftver


Elmegyek

Elmegyek

Érezték Rogániában, hogy okézsoké, pedofília, szexuális propaganda, gyerekek, erős hívószavak, de Soros György végtelen támadássorozata hazánk ellen már tényleg csak a legelszántabb egykori polgári körösökben mozgat meg bármit is.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast: – Na, hol nem fogunk megöregedni?!

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest