Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Felcsút ismét közpénzből gazdagodhat

Szerző: | 2021. július 22., 15:44 | Belföld

A felcsúti kisvasút (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly Felcsút „egyedi döntés” alapján csaknem másfél milliárd forinthoz jutott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) támogatásának köszönhetően – írja a 24.hu.

HIRDETÉS - AIP

A miniszterelnök faluja az árvízcsúcs-csökkentő tározó környezetének turisztikai célú fejlesztésére kapott támogatást. Ennek köszönhetően a felcsúti önkormányzat közpénzből éttermet, látványteraszt és sportpályát építtet a híres-hírhedt kisvasút felcsúti állomásánál ugyancsak közpénzből kialakított csónakázótó mellé. 

A kivitelezésre kiírt pályázatot Mészáros Lőrincék családi cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. nyerte nettó 915,9 (bruttó 1163,3) milliós ajánlatával, ami alig valamivel kevesebb az előzetesen kalkulált értéknél, nettó 916,2 millió forintnál.

Mészárosék a tározóhoz megépítik az 594 négyzetméteres Tó éttermet, teraszokat, lépcsőket, valamint egy többfunkciós, lelátóval is ellátott sportpályát és egy feszítőrudas rendszerrel megtámasztott acél felszerkezetű gyalogos hidat is kialakítanak. 

Korábban az Átlátszó írta meg, hogy Felcsút 2017 áprilisában 234,9 millió forint uniós támogatást nyert környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztésére. A beruházás része volt a záportározó rekonstrukciója, és a felcsúti Csóka utca egy szakaszának vízrendezése. A fejlesztéseket ár- és talajvízvédelmi, valamint gazdasági és idegenforgalmi célokkal indokolta az önkormányzat, ekkor derült ki az is, hogy a környezetvédelmi fejlesztés keretében tulajdonképpen csónakázótóvá alakítják a záportározót, amelynek közepére egy mesterséges sziget kerül. A munkálatokra kiírt közbeszerzést az állami megbízásokon taroló Békés Drén Kft. nyerte el.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Fejér B.Á.L. Zrt., Felcsút, felcsúti kisvasút, kisvasút, Magyar Turisztikai Ügynökség, Mészáros Lőrinc


Elmegyek

Elmegyek

Érezték Rogániában, hogy okézsoké, pedofília, szexuális propaganda, gyerekek, erős hívószavak, de Soros György végtelen támadássorozata hazánk ellen már tényleg csak a legelszántabb egykori polgári körösökben mozgat meg bármit is.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast: – Na, hol nem fogunk megöregedni?!

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest