Szijjártó a BBC-ben is áldozatként állította be a magyar kormányt

Szijjártó a BBC-ben is áldozatként állította be a magyar kormányt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EU-tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozásán Luxembourgban 2021. június 22-én (Fotó: MTI/EPA/Pool/John Thys)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A BBC Hard Talk című műsorának vendégeként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt állította, a magyar kormány folyamatos támadások alatt áll, mert védi a nemzeti értékeket, szemben a föderalista Európát akaró brüsszeli csoporttal szemben. Elmondta, erős uniót akarnak, amelynek alapját az erős tagállamok adják. 

A 24.hu cikke szerint a magyar kormány intézkedéseit illető kritikákra válaszul a szokásos „érveket” hozta fel, hogy akár a sajtószabadság, akár a homofób pedofiltörvény esetében előítéletes, politikailag motivált támadásról van szó, amelynek semmilyen valós alapja nincs, illetve hogy valós problémákról bármikor szívesen cserélnek eszmét az ellenoldallal.

Amikor a riporter – a helyreállítási alap Magyarországnak járó hétmilliárd eurós összegének befagyasztására utalva – felhozta, hogy hogy ezek a viták vagyonokba kerülnek az országnak, Szijjártó ismét csak arról beszélt, hogy politikailag motivált, alapokat nélkülöző támadásról van szó. Majd ismét arról beszélt, hogy nemzeti keresztény kormányként nem fogják feladni elveiket, hiába használja zsarolásra az Európai Bizottság az európai forrásokat.

Később az ismert paneleket ismételve hosszan ecsetelte, hogy miért nem homofób a pedofiltörvény. Szijjártó tagadta, hogy a sajtó 80 százaléka a kormányhoz köthető valamilyen módon, végül a megfigyelési botrányra térve elmondta, minden állam rendelkezik, a Pegazushoz hasonló kémszoftverekkel, illetve hogy mindenkit biztosít arról, senkit nem hallgattak le törvénytelen módon, csak azért, mert nem ápol barátságos viszonyt a kormánnyal.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón közölte, hogy a Pegasus-botrány egy „hisztéria és álbotrány”, és a szerdai kormányülésen nem is tárgyaltak róla.