Elindulna az előválasztáson? Itt tud jelentkezni

Elindulna az előválasztáson? Itt tud jelentkezni

Az ellenzéki előválasztás első fordulójának szavazatai, még az összeszámlálás előtt, dobozokban (Fotó: Facebook/MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elindult az előválasztás nyilvántartásba vételi szakasza – jelentette be a hat szövetséges párt, tehát a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd.

Mint írták, a pártok vezetőinek korábbi döntése alapján 2021. július 26-án indul az előválasztás nyilvántartásba vételi szakasza. Az Országos Előválasztási Bizottság a jelentkezes [at] elovalasztas2021 [dot] hu címen várja az előválasztáson indulni kívánó miniszterelnök-jelöltek, egyéni képviselőjelöltek és jelölő szervezetek jelentkezését.

Az Országos Előválasztási Iroda munkatársai a beérkező kérelmeket formai vizsgálat után terjesztik az OEVB ülésére, hiányos kérelem esetén hiánypótlásra szólítják fel a kérelmezőket. A szükséges dokumentumokat az előválasztás honlapján, a „Regisztráció” menüpont alatt találják meg az érdeklődők, ahol a nyilvántartásba vételi eljárásról is részletes leírást olvashatnak. A honlapról az is kiderül, hogy a nyilvántartásba vett jelölteknek ahhoz, hogy az előválasztáson jelöltté válhassanak, össze kell gyűjteniük a szükséges számú ajánló aláírást. – Országgyűlési egyéni választókerületi jelöltek esetén ez legalább 400 ajánló aláírást jelent az indulásuk egyéni országgyűlési választókerületében. Miniszterelnök-jelöltek esetén ez legalább 20 000 ajánló aláírást jelent magyar állampolgároktól. – derül ki a honlapról.

A mai nappal élesedett az Előválasztás hivatalos Facebook-oldala is. Az Előválasztás 2021 oldalon az OEVB valamennyi, közérdeklődésre számot adó döntéséről tájékoztatást fog adni a sajtó, az érintettek és az érdeklődők számára is, beleértve a következő napokban nyilvántartásba vett kérelmezőket, a közeljövőben a szükséges ajánlásokat összegyűjtő és a jelöltek választási indulását engedélyező határozatokat, illetve a választás eredményét is.

Címkék: OEVB, előválasztás