Elkészült a harmadik oltás beadásának eljárásrendje

Elkészült a harmadik oltás beadásának eljárásrendje

Földi Anikó fõnõvér beolt egy gyermeket a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. július 22-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kidolgozták a harmadik oltás beadásának eljárásrendjét – közölte hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Mint írták, Kásler Miklós összehívott minden egészségügyi szervezetet, itt pedig fel is sorolták tételesen, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészégügyi Intézet, a Dél-pesti Centrumkórház, az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet szakmai vezetői, virológusai, a Szakmai Kollégiumi Tagozat képviselői egyhangúan döntöttek.

Részleteket ugyanakkor egyelőre nem közöltek, csak azt, hogy az előkészített szakmai javaslatot már megküldték az operatív törzsnek, illetve a kormány elé terjesztik.

A harmadik oltásról egyelőre annyit lehet tudni Orbán Viktor korábbi bejelentéséből, hogy augusztus elsejétől válik elérhetővé. Az ajánlás az, hogy a második dózis után négy hónapnak el kell telnie az újabb vakcina beadása előtt, bár az orvos utasítására ettől el lehet térni. A miniszterelnök korábban azt is mondta, hogy az is az orvoson múlik, milyen oltóanyag lesz a harmadik.