Jakab Péter hivatalosan is jelezte: közös jelöltként győzné le Orbán Viktort

Jakab Péter hivatalosan is jelezte: közös jelöltként győzné le Orbán Viktort

Jakab Péter, a Jobbik elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ez a nap is eljött! Mától lehet hivatalosan is jelentkezni az előválasztásra képviselőjelöltként, miniszterelnök-jelöltként, hogy aztán ti dönthessétek el, ki hívja ki Orbán Viktort és embereit 106 körzetben – emlékeztetett Jakab Péter, a Jobbik elnöke közösségi oldalán hétfőn.

Azzal folytatta: „Mivel egy napot se vesztegethetünk el, már a mai napon hivatalosan is jeleztem: elindulok az előválasztáson, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként kihívhassam és legyőzhessem Orbán Viktort!”. – Azért, hogy ez így is legyen, szeptember 18-a és 26-a között vegyél részt te is az előválasztáson. Szavazz rám és az általam támogatott képviselőjelöltekre országszerte! – buzdította követőit.

Nem Jakab lenne egyedül Orbán Viktor kihívója. Elindul az előválasztáson többek közt Karácsony Gergely főpolgármester az MSZP-P, illetve LMP támogatásával, Dobrev Klára a DK jelöltjeként, Fekete-Győr András, a Momentum vezetője, de például Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke is, illetve Pálinkás József is az Új Világ Néppárt színeiben.