22 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök a határzárnál

22 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök a határzárnál

Rendőrök által felfedezett alagút Katymárnál (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb alagutat fedeztek fel a rendőrök a határzárnál – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.

Mint írták, az illegális migránsok miatt a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök rendszeresen ellenőrzik a határ menti védelmi rendszer környezetét. A terep átvizsgálása során szombat délután egy 50 centiméter átmérőjű nyílást találtak a járőrök Katymár külterületén.

Ez a nyílás egy föld alatti alagút kijárata, amely szerb területről indul, és az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik. A járat 22,7 méter hosszú és 90 centiméter belmagasságú. Az alagút kivezető nyílása a rendőrök által rendszeresen ellenőrzött területen található. A rendőrök helyszíni szemlét tartottak az alagútnál, és azt betemetésig őrzik – tették hozzá.

A rendőrség honlapjára feltöltött fotók szerint találtak egy csákányt is a határzár mellett, valamint valószínűleg csokipapírt az alagútban.

Július 20-án egy alagútkezdeményt fedeztek fel, igaz a magyar oldalon. Június közepén szintén Katymárnál találtak egy 60 centiméter átmérőjű lyukat, június elején pedig egy 40 centiméter átmérőjű és 24 méter hosszú alagútról számoltak be. Utóbbi kapcsán a Migration Aid arra hívta fel a figyelmet, hogy az akkora, hogy épp átfér rajta egy földikutya.

„Akkor még nem voltak ilyen veszélyesek" | Magyar Hang

Ismert, Gulyás Gergely november végi Kormányinfóján derült ki, hogy két alagutat fedeztek fel a határzárnál: egyet Csikériánál, egyet pedig Ásotthalomnál. Ezek voltak az első ilyen beszámolók. Egyikről hamar kiderült, hogy az minden bizonnyal egy évtizedekkel ezelőtt háborús bunkerből kialakított szesz- és gázolajcsempészetre használt alagút volt.

2020. július 25-én felfedezett alagút Katymárnál (Fotó: Police.hu)