23 kiló marihuánát rejtettek el egy buszban

23 kiló marihuánát rejtettek el egy buszban

(Fotó: Wesley Gibbs/Unsplash/Illusztráció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint huszonhárom kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök Röszkén egy autóbuszban - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-t.  Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján egy belépésre jelentkező, koszovói rendszámú busz csomagjainak tételes vizsgálata mellett döntöttek a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzésen a csomagtérben több zsák paprikát találtak, azok közé rejtve pedig több mint 23 kilogramm növényi törmelékkel teli csomagot, a gyorsteszt szerint marihuánát.

A NAV munkatársai a több mint 58 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot feljelentéssel átadták a rendőrségnek - tudatta az alezredes. A rendőrség eljárást indított az 53 éves koszovói sofőr ellen különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának gyanúja miatt. A férfit őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték a letartóztatását - írta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a rendőrség honlapján.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.