24.hu: egy szabolcsi DK-s szerint a Fidesz segíti az MSZP-s jelöltet az előválasztáson

24.hu: egy szabolcsi DK-s szerint a Fidesz segíti az MSZP-s jelöltet az előválasztáson

A szocialisták mátészalkai jelöltje, Papp Ildikó (Fotó: Dr . Papp Ildikó / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A Fidesz segíti a mátészalkai előválasztáson a DK által is támogatott MSZP-s jelöltet, méghozzá úgy, hogy a kormánypárt arra kéri a szimpatizánsait, szavazzanak rá – legalábbis ezt állítják egy hangfelvételen, közli a 24.hu pénteki cikke.

Mint írták, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 5-ös számú választókerületben a jobbikos Földi István az LMP, a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Új Világ Néppárt támogatásával küzd meg az összellenzéki jelöltségért az MSZP-s Papp Ildikóval, akit a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció látna győztesként.

A lap birtokába jutott hangfelvétel szerint a Papp Ildikónak éppen aláírást gyűjtő Jakab Tímea, a DK egyik helyi tagja, arról beszélt egy érdeklődőnek: a Fidesz segíti Pappot az előválasztáson azzal, hogy arra kérik szimpatizánsaikat, menjenek el rájuk szavazni. És hogy miért tenné ezt a kormánypárt? Jakab szerint azért, mert Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő gyerekkori barátja a szocialisták helyi választókerületi elnökének, Halmi Józsefnek (aki egyébként Jakab volt férje). – Most ez olyan dolog volt, mikor az MSZP volt hatalmon, akkor ő (Halmi József – a szerk.) segített neki. Most a Fidesz van hatalmon, polgármester a volt férjem Győrteleken, most ő (Kovács – a szerk.) segít neki – mondta. Emellett a hangfelvételen még az is elhangzik, hogy mindenkinek, még a Fidesznek is az az érdeke, hogy a jobbikos Földi István veszítsen.

Mit mondtak az érintettek?

A 24.hu kereste az ügyben Jakab Tímeát, ám nem érték el. A szocialista Papp Ildikó a felvételről azt mondta a lapnak, nem igaz, hogy segítséget kapnak a Fidesztől, és aljas dolognak nevezte, hogy titokban hangfelvételt készítettek az aláírásgyűjtésükön. Jelezte azt is: és abban is biztos, hogy Jakab nem járult hozzá, hogy felvegyék, amit mond. Halmi József azt állította 24.hu-nak, hogy nincs megállapodás a Fidesz és az MSZP között, ez csupán a jobbikos jelölt „agyszüleménye”. Elmondta azt is, hogy a volt feleségével, Jakab Tímeával nem tartja a kapcsolatot.

A DK azt közölte, nem ismerik az ügyet, de kivizsgálják. – A DK az Orbán-rendszer legádázabb ellenfeleként soha nem működik együtt a Fidesszel, az említett együttműködés is kizárt. Ha igaz lenne, akkor annak természetesen következményei lesznek, ilyen magatartás a pártból való kizárást vonja maga után – húzták alá. Az MSZP pedig azt mondta, a pártban zéró tolerancia van a Fidesszel való együttműködéssel kapcsolatban. A hangfelvételt nem ismerik, de szerintük nincs valóságalapja annak, amit a DK tagja állít.

Ami a Jobbikot illeti, megdöbbentőnek és botrányosnak nevezte, hogy szövetségesük helyi jelöltje és emberei „a Fidesszel együttműködve akarják elárulni és elcsalni az előválasztást”. Szerintük ezt az ügyet az MSZP úgy tudná megnyugtatóan rendezni, ha azonnali hatállyal visszahívnák a jelöltségtől Dr. Papp Ildikót, és kizárnák pártjából őt, illetve a botrány további érintettjeit.