24.hu: Újabb gyanúsítottjai vannak a Völner–Schadl-ügynek

24.hu: Újabb gyanúsítottjai vannak a Völner–Schadl-ügynek

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb két személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), így már 15 gyanúsítottja van a Völner–Schadl-ügynek – értesült a 24.hu.

Mint írták, a nyomozóhatóság tájékoztatása szerint a Völner Pál volt államtitkárt, és a Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét is érintő korrupciós ügy 15 terheltje közül többen is beismerő vallomást tettek. Arra nem tért ki a tájékoztatás, hogy összesen hány személy ismerte be tettét. Ugyanakkor a korábban a 444.hu által megszerzett nyomozati anyag kitért rá, hogy két végrehajtó is beismerést tett, míg volt, aki viszont sírva tagadott.

A lap azt is közölte: a KNYF közlése szerint továbbra is három személy – köztük a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban május 8-ig, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik. Völner Pál védője pedig arról tájékoztatta őket, hogy a Fidesz volt államtitkára 15 oldalas írásbeli vallomást tett az ügyben, amiben részletesen cáfolta a gyanúsítás állításait. Papp Gábor elmondta azt is, bizonyítási indítványokat is előterjesztettek az ügyészségen.

A vádak szerint Völner, az igazságügyi miniszter egykori helyettese, összesen 83 millió forintnyi kenőpénzt fogadott el Schadltől, míg a végrehajtói kar elnöke több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.