24.hu: Visszatartott uniós pénzekkel foglalkozó miniszteri tisztviselőt csuktak le

24.hu: Visszatartott uniós pénzekkel foglalkozó miniszteri tisztviselőt csuktak le

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Korrupció gyanúja miatt egy olyan miniszterelnökségi vezető került rács mögé, aki éppen a korrupció miatt visszatartott uniós forrásokkal kapcsolatos munkát végzett – tudta meg a 24.hu. Nemrég derült ki: a Miniszterelnökség és a Pénzügyminisztérium is érintett abban a korrupciós botrányban, amiben péntekig 20 személyt hallgattak ki gyanúsítottként. 

A lap most megtudta: a Miniszterelnökség egyik főosztályvezetőjét le is tartóztattak a hatóságok. Mint írták, a Magyar Közlönyben korábban megjelent hivatalos információk szerint a tisztviselőt 2016 elején helyezték a Miniszterelnökség Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárságának állományába. Itt aztán az RRF Terv Végrehajtásáért és Fejlesztéspolitikai Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságára került. Az RRF az Európai Unió helyreállítási alapja.

A korrupciós rendszer úgy működhetett, hogy a Pénzügyminisztérium munkatársai kenőpénzért cserébe abban segítettek a pályázóknak, hogy támogatási kérelmeik sikeresek legyenek. Ám ha ez nem sikerült nekik, akkor az ügyészségi dokumentumok szerint a Miniszterelnökség említett főosztályvezetője avatkozott be. Ő csúszópénzért cserébe azoknál az elutasított pályázatoknál járt el, melyek esetében felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be a Miniszterelnökséghez a pályázók.

A 24.hu szerint az érintett tisztviselő öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat, ha bűnösnek találják.