25 millió forintot ad a kormány Toroczkaiék mezőőrségének

25 millió forintot ad a kormány Toroczkaiék mezőőrségének

A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen kapu látható az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar-szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint 170 millió forintot ad a kormány kilenc déli határmenti településnek a mezei őrszolgálat fejlesztésére. Ebből a második legnagyobb összeg, 25 millió forint jut Ásotthalomnak, ahol a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László a polgármester – írja a 444 a friss kormányhatározat alapján.

A legnagyobb támogatást, 75 millió forintot Mórahalom kapta, Ásotthalom a második. Közel 13 millió forint jutott Öttömösnek is, ahol Orbán Viktor nemrég disznóvágáson járt.

Toroczkai egyébként nemrég közzétett egy videót arról, hogy a mezőőrök éjszaka, felfegyverkezve keresik az erdőben az illegális határátlépők nyomait, A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint a mezőőrségnek ehhez nincs joga, ezért nemrég közérdekű bejelentést tett, amit a rendőrség fejlelentésként értékelt, és eljárást indított „közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése” miatt.