250 ezerre büntették Szél Bernadettet a dudálós tüntetések miatt

250 ezerre büntették Szél Bernadettet a dudálós tüntetések miatt

Szél Bernadett a dudálós tüntetésen (Fotó: Szél Bernadett Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

250 ezer forintos bírságot szabott ki az I. kerületi rendőrkapitányság még a karanténidőszak idején tartott dudálós tüntetések miatt Szél Bernadettre – a politikus ezt maga közölte a Facebookon. Emlékezetes, Szél Bernadett, Hadházy Ákos és a Momentum több alkalommal is szervezett autós, dudálós tüntetést, így tiltakoztak a kórházi ágyak kiürítése ellen. A megmozdulás minden alkalommal rendőri igazoltatással ért véget.

A politikus azt írta, hogy a friss levél szerint háromrendbeli veszélyhelyzetre meghatározott magatartási szabályok megszegése, egyrendbeli közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése és négyrendbeli gyülekezési joggal visszaélés van a „bűnlajstromán”.

Az ellenzéki politikus továbbra is úgy gondolja, hogy a tiltakozásuk messzemenőkig figyelembe a vírushelyzetet, teljesen felelős és szabálykövető módon fejezték ki a véleményünket a „kormány felelőtlen kórházkiürítéseivel szemben”. A dudálás, a zászló kilógatása a kocsikból és a biciklizés szerinte semmilyen módon nem jelentett veszélyt a járvány elleni védekezésre.

A rendőrség viszont nem így gondolta: a korábban éppen általa kikért adatok szerint az öt alkalom során 106 ember ellen indítottak szabálysértési eljárást és első fokon 13,6 millió forintnyi bírságot szabtak ki. Ezzel szemben a Deák téri tüntetésen – ahol egyébként cigányellenes jelszavakat is skandáltak – több ezren, az utcán fizikailag összezsúfolódva gyűltek össze, a rendőrség szerint az mégis csupán egy békés megemlékezés volt.

Szél Bernadett egyértelművé tette, hogy a rá kiszabott pénzbírságot nem fizeti ki. – Tőlem egyetlen fillért sem fognak látni – írta, hozzátéve, hogy ha nincs más lehetőség, akkor ledolgozza a 300 óra közérdekű munkát.