26 év a fertőzöttek átlagéletkora

26 év a fertőzöttek átlagéletkora

Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én.(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt már korábban lehetett tudni, hogy az elmúlt időszakban leginkább a fiatalok között terjedt a koronavírus, ahogyan azt is, hogy az átlagéletkor 30 év körül van. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályvezetője a köztévében pénteken reggel azt mondta, a jelenlegi átlagéletkor 26 év. Összehasonlításképp: a tavaszi hullámban a megbetegedettek átlagéletkora 67 év volt.

Galgóczi Ágnes hozzátette, hogy tavasszal sokkal nagyobb volt az egészségügyi rendszer leterheltsége a mostaninál, hiszen akkor a kockázati csoportba tartozók betegedtek meg elsősorban, akik aztán kórházba kerültek és kezelést kaptak. Az új gócok most elsősorban olyan helyeken alakulnak ki, amelyeket főként fiatalok látogatnak: gólyatáborokban, szórakozóhelyeken vagy esküvőkön.

A szakember felhívta a figyelmet, hogy a járványügyi szabályokat továbbra is be kell tartani, és figyelni kell arra is, hogy ha valaki tüneteket észlel magán, akkor ne menjen közösségbe.

Orbán Viktor miniszterelnök szokásos péntek reggeli rádióinterjújában is éppen a fiatalokhoz szólt és azt kérte: azt a néhány szabályt, amit hoztak, tartsák be. Hiszen a fiatalok nagy eséllyel könnyebben túlesnek a betegségen, az idősebbeket azonban védeni kell. Ezért most a fiataloknak felelősségteljesen kell viselkedniük.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Háború és béke IKEA-színekben