444.hu: Közösségi adakozásra pályázik az Indamediához tartozó blog.hu?

444.hu: Közösségi adakozásra pályázik az Indamediához tartozó blog.hu?

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ahogy arról beszámoltunk, az Index szétverése után új szerkesztőség toborzásába kezdtek, és az átmeneti időszakban a blog.hu szerzői előtt akarják megnyitni a lehetőséget, hogy az Index címlapján is megjelenjenek az írásaikkal. Erről az Indamedia írt a Blog.hu gépházblogján. 

Most a 444.hu vette észre, hogy a blog.hu közösségi finanszírozási kampányt tervez, aminek el is készítették a weboldalát. Ezt véletlenül publikus felületre tettek ki, amit aztán gyorsan el is tüntettek. Az oldalt azonban a portál rögzítette, és az úgynevezett képernyőképeken látható a „kampányanyag”, amelynek szövegében ez áll:  „Hiszünk benne, hogy a civil tartalomgyártás hasznos és fontos. A fennmaradáshoz viszont szükségünk van Rád és a támogatásodra. Telis-tele vagyunk új ötletekkel és célokkal, viszont a megvalósításuk nehezebb, mint valaha”.

Kérdés persze, hogy ez mennyire komoly. A 444.hu forrásai megerősítették, hogy a közösségi finanszírozási kampányt mostanában indítanák el. A vonatkozó oldalak még nem készültek el teljesen, van, ahol a végleges helyett még a „lorem ipsum” kitöltőszöveg szerepelt, és a korábban ott olvasható támogatási összegek sem valódiak.

A blog.hu üzemeltetője a fele részben a kormányközeli TV2 elnöke, Vaszily Miklós tulajdonában lévő Indamedia, amely az Index hirdetéseit intézi. Az Indamediához a blog.hu mellett olyan médiumok tartoznak mint például a napi.hu, a Totalcar, de az Indamedia tanácsadói tettek javaslatot korábban az Index átalakítására is.

A 444 cikke szerint Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke és társai alig haladnak az Index új stábjának verbuválásával, a régiek felmondási ideje pedig lassan lejár. Így egyre kevesebb lesz a kitehető cikk és tartalom, ezért is egyre sürgősebb, hogy bloggerek posztjaival töltsék fel a címlapot.