5 milliárd forintnyi tűzifára pályázhatnak az önkormányzatok

5 milliárd forintnyi tűzifára pályázhatnak az önkormányzatok

(Fotó: Pixino.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az idén is 5 milliárd forint áll rendelkezésre a szociális tűzifaprogram megvalósítására – jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára. Dukai Miklós elmondása szerint az önkormányzatok április 28-ig pályázhatnak az összegre, a pénzből megvásárolt tűzifát pedig a leginkább rászoruló családoknak osztják majd ki. A programban jellemzően 5 ezer lakosúnál nem népesebb települések vesznek részt, ez azt jelenti, hogy 2300-2400 településen mintegy 200 ezer háztartáshoz jut el a tűzifa 2024. február 15-ig.

Dukai Miklós tájékoztatása szerint újdonság, hogy előrehozták a pályázat kiírását a nyár végéről tavaszra, hogy az önkormányzatok minél hamarabb megkaphassák a támogatást.

Kitért arra is, hogy az energiaárak növekedése miatt a központi költségvetés mintegy 76 milliárd forintnyi rezsitámogatást nyújt az önkormányzatoknak. A 10 ezer lakosúnál népesebb 155 település 44 milliárd forint, a többi pedig összesen 32,1 milliárd forint támogatásban részesül.

(MTI)