500 fölött az új fertőzöttek száma

500 fölött az új fertőzöttek száma

Budapest, 2021. szeptember 21. Antoni Pál orvos beolt egy diákot a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával az iskolai oltások második körében a csepeli Karácsony Sándor Általános Iskolában 2021. szeptember 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

501 új fertőzöttet igazoltak az elmúlt 24 órában, ezzel a járvány kezdete óta összesen 819 021 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, a kormányzati honlap szerint.

Elhunyt 2 beteg, így az elhunytak száma 30 143 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 781 138 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 7740 főre emelkedett. 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért arra kérik őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

Ezen a héten visszatérnek az oltóorvosok az iskolába, hogy beadják a második oltásokat a tanév elején beoltott diákoknak. Emellett ez a még beoltatlan 12 év feletti diákok számára is újabb lehetőség az oltás felvételére. 

Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni. Tehát így az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban fel kellett volna vennie azt, de elmulasztotta.  Számukra az időpontfoglaló ugyanazt a vakcinát  ajánlja fel, amellyel az első oltás is történt.

Címkék: koronavírus