5193 új fertőzött, 43 halálos áldozat a továbbra is zajló covidjárványban

5193 új fertőzött, 43 halálos áldozat a továbbra is zajló covidjárványban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányzati honlap adatai szerint egy hét alatt 5 193 új fertőzöttet igazoltak, de ez természetesen csak a jéghegy csúcsa, hiszen fogalmunk sincs, hogy hány tesztet végeztek el összesen, és az otthoni gyorsteszteket pedig nem hajlandók figyelembe venni a statisztikák gyártásakor.

Elhunyt 43 beteg, így az elhunytak száma 48 380 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 13 735 főre nőtt. Jelenleg 1124 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. Azt írták, hogy Magyarországon a járvány jelenleg „mérsékelten zajlik”, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Hangsúlyozták: a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a leginkább, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

Országos átlagot tekintve tovább növekszik a szennyvíz koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szintén szerdán a honlapján. Azt írták: a 49. héten a vizsgált városok többségénél emelkedő tendencia figyelhető meg; Budapest mindhárom szennyvíztisztító telepének ellátási területén, a Budapest környéki agglomerációs településeken, valamint Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Salgótarjánban, Szegeden, Szekszárdon, Szolnokon, Veszprémben és Zalaegerszegen. A mért eredmények kilenc helyszínen stagnáló tendenciát mutatnak, csökkenés egyetlen vizsgált mintavételi helyen sem mérhető. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja minden vizsgált helyszínen az emelkedett tartományba esik az NNK közlése szerint.

 

Címkék: koronavírus