66 milliót ad a kormány egy jeruzsálemi múzeum bővítésére

66 milliót ad a kormány egy jeruzsálemi múzeum bővítésére

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a keresztényüldözésről szóló második nemzetközi konferencia megnyitóján a budapesti Corinthia Hotelben 2019. november 26-án. (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valamivel több mint 66 millió forinttal segíti a magyar kormány a jeruzsálemi Terra Sancta Múzeum bővítését – a 444.hu vette észre az erről szóló, Orbán Viktor nevével aláírt kormányhatározatot a kedd esti Magyar Közlönyben. A támogatást a Hungary Helps programon keresztül juttatják célba.

A kormányhatározat szövege szerint a kormány egyetért a keresztény közösségek megsegítésével és az egyetemes keresztény örökség védelmével, amely célnak részét képezi a keresztény kulturális létesítmények hatékonyságának, működőképességének a biztosítása, továbbá azok bővítése. Ez a cél egyébként rendre meg is jelentik a fideszes kommunikációban.

Orbán Viktor „keresztény szabadsága" | Magyar Hang

Az ügy érdekében már korábban létrehozott Hungary Helps program az, amely összefogja az összes külföldhöz köthető fejlesztési és humanitárius projektet. Ennek egyik alapelve, hogy hazánk a segítséget a problémák gyökeréhez, a válságrégiókba viszi. Tény, hogy észszerű keretek között érdemes a migrációt helyben megelőzni, hogy ne kelljen útra kelniük az ott élő embereknek. A globális humanitárius programnak eladott Hungary Helps kezdettől fogva kiemelt figyelmet fordított az üldözött keresztény közösségekre, mára pedig már teljes mértékben a kereszténysegítésre koncentrál.

A mostani döntés Varga Mihály pénzügyminisztert szólítja fel arra, hogy – Gulyás Gergely bevonásával – gondoskodjon a  jeruzsálemi Terra Sancta Múzeum bővítésének megvalósításához szükséges 66 000 000 forint biztosításáról. Az összeget adományként fogja megkapni a Szentföldi Ferences Kusztódia.

A 444.hu azt írja, hogy a Terra Sacra Múzeum Jeruzsálem óvárosában működik, és a város keresztény örökségének spirituális, régészeti és művészeti műtárgyait mutatja be.