700 igazoltatás – Nagyszabású razzia a belvárosban

700 igazoltatás – Nagyszabású razzia a belvárosban

Rendőrségi razzia Budapest belvárosában (Forrás: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott szombat éjszaka a fővárosi rendőrség a társhatóságokkal közösen több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén. Az akció kiterjedt a kábítószeres bűncselekmények elkövetőinek elfogására, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők – köztük a taxisok – kiszűrésére is. A hatóságok nemcsak a közterületek biztonságára fókuszáltak: ellenőriztek több szórakozóhelyet is.

A rendőrségi oldalon közzétett tájékoztatás szerint a rendőrök több mint 700 igazoltatást végeztek, 19 embert fogtak el vagy állítottak elő kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, garázdaság, járművezetés az eltiltás hatálya alatt és lopás miatt, valamint két embert körözés miatt. A rendőrök további két ember orvosi ellátására is intézkedtek.

Az akció során 246 gépjárművet ellenőriztek, 133 esetben pedig alkoholszondát is alkalmaztak, amely három alkalommal pozitív eredményt mutatott. Kisebb közlekedési szabálysértések miatt hat, egyéb szabálysértések miatt négy feljelentés készült.

A razzia során kilenc szórakozóhely, valamint négy szálláshely működését is ellenőrizték az V. és VII. kerületek területén, amely eredményeként a társhatóságok négy esetben alkalmaztak bírságot és kezdeményeztek egyéb eljárást.

A rendőrség azt közölte, hogy a hétvégihez hasonló nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre rendszeresen lehet számítani a fővárosban.