75 ezer forintra büntették a kutyapárt elnökét, mert lelépett a járdáról

75 ezer forintra büntették a kutyapárt elnökét, mert lelépett a járdáról

Kovács Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

75 ezer forintra bírságolta a rendőrség Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnökét a katatüntetés után – közölte a Facebook-oldalán kedden.

Mint megírtuk, Kovács Gergelyt elő is állították július 14-én hajnalban, a kata kivégzése elleni tüntetés után.

Kovács Gergely most a Facebook-oldlaán megosztotta a rendőrségi határozatot is. „e szerint „a helyszínbiztosítás során az úttesten tartózkodó tömeget felszólították, hogy a híd úttestjét hagyják el. A felszólításnak eleget téve a tömeg nagy része elhagyta az úttestet. Kovács Gergely a járdáról a tömegből kilépve a híd úttestjére lépett, onnan többszöri felszólításra sem távozott, ezért vele szemben szabálysértés elkövetése miatt intézkedést kezdeményeztek.” Megjegyezték, hogy a gyalogosoknak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie. A rendelkezésre álló adatok - okiratnak minősülő rendőri jelentés - alapján megállapították, hogy Kovács Gergelyt több alkalommal felszólították arra, hogy hagyja el az úttestet, melynek ő nem tett eleget, mely cselekményével a fenti szabálysértési tényállást megvalósította – írták a határozatban.

A határozatban felhívták a figyelmét, hogy a jogszabályok 150 000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal rendelik büntetni ezt a cselekményt, de mivel nem volt szabálysértése az elmúlt két évben, így csak 75 ezer forintra bírságolják.