8 új fertőzött van

8 új fertőzött van

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

8 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) – derül ki a járvánnyal kapcsolatos tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalról. Ezzel a járvány kezdete óta 4456 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Továbbra sincs újabb elhunyt, így az áldozatok száma változatlanul 596. Eddig 3331-en gyógyultak meg, vagyis a jelenleg is aktív fertőzöttek száma 529 fő. Közülük 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A beutazási korlátozások továbbra is érvényben vannak, így folyamatosan nő a hatósági házi karanténban lévők száma. Jelenleg 8970 embernél van érvényben. Ismert, annak, aki sárga vagy magyar állampolgárként vörös besorolású országból érkezik Magyarországra, két hétre karanténba kell vonulnia. Az mentesülhet, akinek akinek van két friss negatív koronavírus-tesztje, illetve a karantén alatt is meg lehet csináltatni a vizsgálatot, ebben a hónapban még az állam pénzén.

A kormányzati tájékoztatás ismét felhívja a figyelmet arra is, hogy általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésen és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.

Címkék: koronavírus