85 éves lenne Hofi Géza, emléktáblát avattak az Anker közben – videóval

85 éves lenne Hofi Géza, emléktáblát avattak az Anker közben – videóval

Hofi Géza emléktáblája az Anker közben (Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Emléktáblát avattak a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas Hofi Géza tiszteletére a 6. kerületben, egykori otthona falán. A 2002-ben elhunyt humorista ma, lenne 85 éves. 

Hofi Gézára kissé rendhagyó módon Bödőcs Tibor  Karinthy-gyűrűs humorista emlékezett, a teljes előadás itt megtekinthető. 

Bödőcs egy képzeletbeli minisztérium dolgozójaként – akinek nincs sok fogalma arról, valójában ki Hofi Géza – emlékezett a humoristára. Ennek jegyében a jelenlévő „kedves elvtársaknak” többek között bejelentette: szeretnék, ha minden humorista minden fellépése élet-halál kérdése lenne a jövőben. Ezért meghirdetik a „Hoffmann Béla emlékév” programját, amelynek keretében például „kisvasút indul az Anker köz és Kőbánya között”. 

– Van, amivel lehet viccelni és van, amivel szabad. Ennek eldöntése részünkről nem cenzúra, hanem segítség – tette még hozzá a minisztériumi dolgozó bőrébe bújt Bödőcs, majd a stand up-előadással egybekötött beszéd végén megkérte a „kínai úttörő pajtásokat, hogy énekeljük el az Örömódát együtt, oroszul”.

Hofi Géza özvegye vidám hangulatú megemlékezést kért, mert szerinte a művésznek a szórakoztatás volt az élete. A Telex beszámolója szerint a rendezvényen közreműködött Bödőcs Tibor humorista mellett Malek Miklós zeneszerző, karmester, Hofi Ildikó, Hofi Géza özvegye, valamint Soproni Tamás, Terézváros polgármestere és Szilágyi Erika önkormányzati képviselő, a táblaállítás kezdeményezője. Az emléktábla elkészítésére az önkormányzat írt ki pályázatot, végül Megyeri János szobrászművész készítette el a most felavatott művet.