927 új fertőzöttet találtak, 9-en meghaltak

927 új fertőzöttet találtak, 9-en meghaltak

Koronavírus-teszthez mintát vesznek az országos szűrővizsgálaton (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

927 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 22 127 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – derül a koronavírussal kapcsolatos hivatalos tájékoztató oldal pénteki adataiból.

Eszerint elhunyt kilenc beteg is – heten közülük hetven év felettiek –, ám van köztük például olyan 57 éves férfi is, akivel kapcsolatban jelen állás szerint nincs információ arról, hogy lett volna krónikus alapbetegsége. Az új elhalálozások miatt az elhunytak száma 718 főre emelkedett, 4945-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 16 464 fő. Utóbbiak 38 százaléka, az elhunytak 55 százaléka, a gyógyultak 39 százaléka budapesti.

Eközben 577 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 30-an vannak lélegeztetőgépen.

Mint beszámoltunk róla pénteken, a Népszava úgy tudja, hogy az innovációs tárca szakértői októberre várják a halálozások száménak megugrását.

Címkék: járvány, koronavírus