A 16-18 évesek legalább 42 százaléka regisztrált az oltásra

A 16-18 évesek legalább 42 százaléka regisztrált az oltásra

A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája Bakos Ilona háziorvos miskolci rendelőjében 2021. április 20-án (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MTI értesülése szerint a péntek éjfélig koronavírus elleni oltásra regisztrált 16-18 évesek száma meghaladja a 84 ezret, a regisztrációk ellenőrzése még folyamatban van. Az érvényes regisztrációt beküldők számára válik majd elérhetővé az online időpontfoglalás lehetősége, aminek a megnyitásáról külön adnak majd tájékoztatást.

Magyarország az egyik első olyan ország az Európai Unióban, ahol az oltási program már annyira előrehaladott, hogy megkezdhetik a 16-18 évesek oltását is – írták. A korosztályba tartozók körében a regisztráltak aránya magasnak mondható, 40 százalék fölötti. A 16 év fölöttiek ezután is regisztrálhatnak, de a péntek éjféli határidő után regisztráltak csak később, a 18 éven felüliekkel együtt kaphatják majd meg az oltást, a rendelkezésre álló vakcinák függvényében – tették hozzá.

Hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg előttük a lehetőség, hogy időpontot foglaljanak az oltásra. Ezt azok tudják megtenni, akik péntek éjfélig regisztráltak. A Pfizer-vakcinák beadását jövő csütörtöktől kezdik meg – nyilatkozta az MTI beszámolója szerint szombaton a közmédiának György István.

A 16-18 évesek korosztályába 197 ezren tartoznak. György István elmondta azt is, hogy amennyiben nem használják fel a korosztálynak félretett vakcinákat, az operatív törzs fog döntést hozni a megmaradó adagokról.

A 444 korábban arról írt, hogy hiába próbáltak 16 és 18 év közöttiek regisztrálni oltásra a kormány által meghirdetett kampányban, több olvasójuk is jelezte, hogy nem jártak sikerrel. A beszámolók hasonló problémákról szóltak: a fiatalok regisztráltak, de nem kaptak visszajelzést, az ellenőrző oldal szerint sem sikerült feliratkozniuk, az újabb regisztrációt viszont már nem engedte a rendszer.

Címkék: koronavírus