A negyedik legrosszabb halálozási adat a miénk

A negyedik legrosszabb halálozási adat a miénk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hétvégi és a friss tragikus magyar halálozási adatok következtében két helyet ugrott előre Magyarország a Worldometers statisztikai oldal adatai alapján a járvány tavalyi kezdete óta regisztrált, egymillió lakosra eső áldozatok számát figyelő világrangsorban. Az elmúlt 24 órában regisztrált 224 haláleset okán immár Montenegrót is leelőzve a 4. legrosszabb eredményt produkáljuk a világon.

Itthon egymillió lakosra 3723 haláleset jut a koronavírus-járvány kitörése, vagyis tavaly március óta – nálunk rosszabbul a világban csak Bosznia-Hercegovina (3930), Bulgária (4228) és Peru (5990) áll. Ha a napi kétszáz körüli halálozási tendencia még hetekig folytatódik, visszakerülhetünk a kétes értékű dobogóra is.

A szomszéd országok lényegesen jobban állnak: Romániában egy híján háromezer az érték, Horvátországban 2769, Szlovákiában 2727, Szlovéniában 2557, Ukrajnában 2052 ez az arány. Ausztriában ás Szerbiában lakosságarányosan jóval kevesebb embert, a magyar értéknek kicsit több mint harmadát veszítették el a teljes járvány során: egymillió lakosból 1415, illetve 1376 főt.