Václav Klaus korábbi cseh köztársasági elnökkel találkozott Orbán Viktor

Václav Klaus korábbi cseh köztársasági elnökkel találkozott Orbán Viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Václav Klaus korábbi cseh államfőt a Karmelita kolostorban 2022. május 19-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Udvariassági látogatás keretében a Karmelita kolostorban fogadta Václav Klaus korábbi cseh köztársasági elnököt Orbán Viktor – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Václav Klaus – akiről az MTI külön kiemelte, hogy nemrég az egyetlen hiteles európai politikusnak nevezte Orbán Viktort – gratulált a magyar kormányfő választási győzelméhez és ötödik kormányalakításához. 

A megbeszélésen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is és szó volt az orosz-ukrán háború okozta kihívásokról, a konfliktus súlyos, hosszú távú következményeiről. Megvitatták az európai nemzetállamok, a családok szerepét, az azokat veszélyeztető tényezőket, a „gyermekek megvédésének fontosságát az LMBTQ-propagandától”, valamint a föderalisztikus európai törekvéseket is. – A barikád ugyanazon oldalán vagyunk Orbán Viktorral – szögezte le a volt cseh államfő.

Václav Klaus a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary konzervatív politikai fórum vendégeként érkezett Budapestre. A csütörtökön, Budapesten kezdődött, két napos rendezvény az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciájának számít, most először rendezik meg Európában. A rendezvény nyitányaként Orbán Viktor is beszédet mondott.

(MTI)

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.