A belvárosi polgármester nem megy el a vagyonosodásáról szóló ülésre

A belvárosi polgármester nem megy el a vagyonosodásáról szóló ülésre

Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester Rogán Antal társaságában (Forrás: Szentgyörgyvölgyi Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem megy a vagyonnyilatkozati bizottság ülésére a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi polgármester, akit a vagyongyarapodása miatt kérdeztek volna a kerületi önkormányzat ellenzéki képviselői. Ez a momentumos Szigeti Flóra képviselő kérdésére derült ki, aki a 24.hu tudósítása szerint a csütörtöki képviselő-testületi ülésen érdeklődött a polgármester szándékáról. Szentgyörgyvölgyi Péter azt felelte, hogy a meghívót megkapta, de kedden, szerdán nem fog ráérni.

A polgármester a portál szerint azzal folytatta, hogy szeretné lezárni az ügyet, mert „én mindent pontosan, aprólékosan leírtam”, szerinte akkor lenne valós ez a probléma, hogyha valamit nem vallott volna be a nyilatkozatában. Úgy véli, hogy a vagyonnyilatkozatával és a bakonyi földjeivel kapcsolatos érdeklődés mögött valójában pusztán pártpolitikai érdekek állnak. – A baloldal most egy jól működő kerület vezetését támadja, de talán nem így kéne megoldani ezt, nem így kéne ezt a harcot megvívni. Lesz majd önkormányzati választás és akkor majd a szavazók döntenek – magyarázta.

Korábban ugyancsak a portál írt arról, hogy a polgármester 30 hektár földet vásárolt a Bakonyban, amelynek költsége több tízmillió forintra rúg. A vagyonnyilatkozatában azonban nem látszik, hogy miből futotta neki erre.

Az ügyben a Momentum a rendőrséghez fordult.