A bicskei polgármestert zavarja, hogy a vásárlók összevissza mászkálnak a boltokban

A bicskei polgármestert zavarja, hogy a vásárlók összevissza mászkálnak a boltokban

Bálint Istvánné, Bicske város fideszes polgármestere (Fotó: Bálint Istvánné Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szokatlan Facebook-bejegyzéssel jelentkezett Bicske fideszes polgármestere, Bálint Istvánné – írja a Bicskei Napló. A városvezető szerint – aki a járvány alatt rendeletekkel, az önkormányzati képviselők nélkül vezeti a várost és szervezi a védekezést – „a vírust csak összefogással, odafigyeléssel, precizitással és alapossággal fogjuk tudni legyőzni”.

Ennek érdekében és a „koronavírus terjedése miatt” a polgármester levelet írt a nagyobb bicskei áruházak vezetőinek. Azt kérte tőlük, hogy minden üzletben alakítsanak ki úgynevezett vásárlási irányt. „Azt tapasztaltam ugyanis, hogy a vevők összevissza járkálnak a boltokban, nem minden esetben tartják be a védőtávolságot” – írja a városvezető. Úgy tűnik, az a kézenfekvő megoldás nem jutott eszébe, hogy a boltok létszámkorlátot állapítsanak meg a területük alapján.

A cikk felhívja a figyelmet, hogy január másodikán a polgármestert még nem zavarta ennyire a védőtávolság be nem tartása, hiszen erre a napra szervezett újévi koncertet és politikai évértékelőt a városháza elé, alkoholfogyasztással, amelyre rengeteg bicskei látogatott ki, és ami miatt nyomozást indított a rendőrség.