A börtönt is megjárt Hunvald újra Erzsébetváros polgármestere lenne

A börtönt is megjárt Hunvald újra Erzsébetváros polgármestere lenne

Hunvald György (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, elérkezettnek látta az időt Hunvald György, hogy újra aktivizálja magát a politikai életben. Erzsébetváros korábbi polgármestere két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban korábban, mégpedig azért, mert 45 millió forint kárt okozó hűtlen kezeléssel vádolták meg. A per jelenleg is zajlik, ősszel várható az elsőfokú ítélet, és az ügyész három év letöltendő börtönbüntetést kért Hunvaldra. A politikus azonban nem tölti pihenéssel az idejét az ítélkezési szünetben, ugyanis júlusban bejelentette, hogy 26 év után kilép az MSZP-ből, ma pedig Facebook-bejegyzésében közölte, újra indul az őszi választáson. Ugyanis szeretne újra Erzsébetváros polgármestere lenni.

Security Check Required

null

Hunvald úgy érzi, a választók rehabilitálni fogják őt, ám az ellenzéki pártok abszolút nincsenek vele egy véleményen, ugyanis az előzetes egyeztetések alapján a DK-s Niedermüller Péter a közös jelölt a polgármesteri székre. Erre az immár volt szocialista politikus közölte, független jelöltként méreti meg magát – akárcsak a korábbi LMP-s Moldován László –, és a következő hetekben már a programját is bemutatja az erzsébetvárosiaknak.

„Kötődésem Erzsébetvároshoz nagyon erős, családom négy generációja a VII. kerületben élt, ahogyan én is itt születtem és itt élek hosszú évtizedek óta. A politikai munkámmal civilként, a kerületi lokálpatriotizmust fogom erősíteni, és felépítek egy olyan civil bázist, amely az itt élőkből meríti az erejét és végzi a munkáját” – olvasható Hunvald közösségi oldalán tett posztjában.