A BRFK vizsgálja a köhögése ellenére maszk nélkül a gyermekintenzívet ellenőrző járványügyes esetét

A BRFK vizsgálja a köhögése ellenére maszk nélkül a gyermekintenzívet ellenőrző járványügyes esetét

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A hivatkozott üggyel kapcsolatban feljelentés nem érkezett, a sajtóban megjelent eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálja – erről írt a BRFK a Magyar Hang megkeresésére annak kapcsán, hogy kiderült, nemrég az egyik fővárosi gyermekosztályon maszk nélkül végzett járványügyi ellenőrzést egy egyébként köhögő kormányhivatali dolgozó. 

Mint a Népszava elsőként beszámolt róla, az érintett a fővárosi kormányhivatal munkatársa volt, és a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) gyermekintenzív osztályán. Két nappal később végül maga az érintett közölte, szamárköhögéssel kezelik. A lap hangsúlyozta: ezen az osztályon leginkább szívsebészeti beavatkozásra váró, illetve a műtéten már átesett újszülöttek vannak. Ráadásul a csecsemők szamárköhögés elleni oltást is két hónapos korban kapnak először. 

Budapest Főváros Kormányhivatala a lap megkeresésére azt írta: „az érintett munkatárs betegségének beigazolódását követően haladéktalanul megtett minden szükséges intézkedést, értesítette a kórházat és a kontaktokat, valamint azonnali vizsgálatot rendelt el.”