A brit miniszterelnökkel tárgyal Orbán Viktor

A brit miniszterelnökkel tárgyal Orbán Viktor

Orbán Viktor Brüsszelben 2021. május 24-én (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Londonban megbeszélést folytat brit partnerével, Boris Johnsonnal – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden Brüsszelben.

Előzőleg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán közzétett egy térképet, mely szerint a következő napokban négy ország öt városában tárgyal Nyugat-Európában, és a programok között Londonban egy miniszterelnöki tárgyalást is feltüntetett.

Orbán Viktor jelenleg Brüsszelben van, Palkovics László innovációs miniszterrel közösen érkezett a hétfőn kezdődött uniós csúcsra. A miniszterelnök erről korábban azt mondta, hogy lesz szó migrációról, de a legfontosabb téma a környezet- és klímavédelem kérdése. A kormányfő szerint Magyarország az országok azon csoportjába tartozik, amely szerint a klímavédelem költségeit a klímaromboló nagy cégeknek kell megfizetniük, nem abba, amely inkább a családokkal fedezné a költségeket.