A brit nagykövet ellátogatott Márki-Zay Péterhez Hódmezővásárhelyre

A brit nagykövet ellátogatott Márki-Zay Péterhez Hódmezővásárhelyre

Paul Foc brit nagykövet és Márki-Zay Péter találkozója Hódmezővásárhelyen 2021. november 16-án (Fotó: brit nagykövetség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Paul Fox brit nagykövet kedden Hódmezővásárhelyre látogatott, és találkozott Márki-Zay Péter polgármesterrel – minderről a nagykövetség számolt be a Facebook-oldalán.

Mint írták, a megbeszélés témái között szerepelt a közelgő országgyűlési választás, és Márki-Zay Péter szerepe a kampányban mint az ellenzék a közös miniszterelnök-jelöltje; a klímaváltozás kezelése; az Egyesült Királyság és az Európai Unió kapcsolata, valamint a brit-magyar kétoldalú kapcsolatok, beleértve az önkormányzatokkal való helyi együttműködést.

Hozzátették, hogy a nagykövetség idén kezdte meg az együttműködést Hódmezővásárhellyel a klímaváltozás kezelésével kapcsolatos kérdésekben. „Örömmel vesszük, hogy a város érdeklődik a Smart Cities Central Europe projektünkhöz való csatlakozás iránt. Ez a kezdeményezés a régió 20 városát segíti az e-mobilitás fejlesztésében és a nettó nulla kibocsátás elérésében 2050-ig, brit szakértőkkel együttműködve” – írták.

A Vásárhelyi TV-nek azt mondta, a politikai oldalakat munkája tekintetében nem figyeli, szeretne minden spektrummal találkozni, kormánypártiakkal, ellenzékiekkel, minden médiának szívesen ad. Arról is beszélt, hogy nem kizárólagos, bár fontos oka a látogatásának az, hogy Márki-Zay Péter fontos tényező lett az országban, mint az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, de egyébként is fontos, hogy ne csak Budapesten tartózkodjon egy nagykövet, és az ottani viszonyokat ismerje, hanem más városokat is meglátogasson, velük is gazdasági kapcsolatot építsen ki. 

Paul Fox azt is mondta, hogy az aktuálpolitikán kívül van egy fontosabb ok is, mégpedig hogy minél több szövetségese legyen a klímaváltozás elleni harcban, ezért is járja az országot, és ezért fogadja a különböző fontos embereket Budapesten az Egyesült Királyság nagykövetségén. Hódmezővásárhely, ezt örömmel vette korábban tudomásul, élen jár ebben a harcban, többször kifejezték már ebbéli szándékukat.

(via 24.hu)