A budaörsi polgármester polgári engedetlenségbe fogott: nem engedi iskolába a gyerekeit

A budaörsi polgármester polgári engedetlenségbe fogott: nem engedi iskolába a gyerekeit

Wittinghoff Tamás, Budaörs Város polgármestere (Fotó: Várépítő pályázat/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelenlegi járványadatok mellett nem engedi jelenléti oktatásba a gyerekeit Budaörs város polgármestere, Wittinghoff Tamás. A városvezető, aki harminc éve igazgatja a budapesti agglomerációban találtható települést, amely Magyarország egyik leggazdagabb városa azt írta Facebook-oldalán: „Nem érdekel, mit beszél Maruzsa. ... Szórakozzon a saját életével!” (Maruzsa Zoltán a kormány köznevelésért felelős államtitkára.)

Wittinghoff kategorikusan kijelentette bejegyzésében: „A gyerekeim ilyen járványügyi adatok mellett biztos nem mennek iskolába.”

Az általános iskolák kapui egy hét múlva, április 19-én, míg a középiskolákéi pedig május 10-én nyitnának a kormány tervei szerint. Magyarország világviszonylatban is az egyik legmagasabb lakosságarányos halálozási adatokat produkálja hetek óta.

A tervezett április 19-i nyitással kapcsolatban a Szülői Hang is kiadott egy közleményt szombaton. A Nincs garancia arra, hogy az általános iskolák és az óvodák április 19-i nyitása biztonságos címet viselő közleményben a szülői érdekvédelmi csoport többek között azt írja: „Szülőként nem kaptunk objektív, szakmai alapokon nyugvó megerősítést abban, hogy az általános iskolák és az óvodák április 19 -i nyitása biztonságos lenne. A kormányinfón elhangzottak szerint »az iskolák nyitása nem jár olyan kockázatokkal, amelyeket a jelenlegi helyzetben ne lehetne vállalni«, de nem derült ki, hogy a kormányzat szerint a gyermekeket, szülőket és pedagógusokat érintő kockázatok számszerűen mekkorák.”

– Amennyiben a kormány ragaszkodik az általános iskolák és óvodák április 19-i nyitásához, a szülőknek a jogszabály alapján lehetőségük van arra, hogy a gyermekeiket otthon tartsák; erről minden családnak önállóan kell döntenie a kockázatok ismeretében – írta közleményében a Szülői Hang.