A budapestiek 90 százaléka nem akarja a Fudan kampuszát egy felmérés szerint

A budapestiek 90 százaléka nem akarja a Fudan kampuszát egy felmérés szerint

A Fudan egyetemről készített kutatás eredménye (Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A budapestiek döntő többsége nem ért egyet a fővárosban létesítendő kínai egyetem gondolatával – ez derült ki az Opinio Intézet által készített korra, nemre és végzettségre reprezentatív kutatásból. Az Euronews ismertette a felmérést, amely szerint férfiak 84, míg a nők 68 százaléka hallott már arról, hogy a kínai Fudan egyetem a magyar fővárosban létesítene kampuszt és több mint 90 százalékuk ellenzi azt, hogy a felsőoktatási intézmény létesítésére a magyar kormány 500 milliárdos hitelt tervez felvenni Kínától.

Mint ismert, a kormány azt a területet nézte ki a kínai hitelből és kínai cégek által megvalósítandó beruházásnak, ahol eredetileg a fővárosi egyetemisták lakhatására tervezett Diákváros is felépülne. A kormány egyébként azt állítja, hogy mindkettő meg tud valósulni. A kutatás résztvevőinek nagy többsége, 91 százaléka ennek kapcsán azt mondta, hogy a magyar diákokat kiszolgáló intézményt kell előtérbe helyezni a kínai egyetemmel szemben.

A friss adatokat Karácsony Gergely is megosztotta a Facebook oldalán felidézve a miniszterelnök korábbi szavait, miszerint Budapesten nem lesz olyan beruházás, amit a budapestiek nem akarnak.