A budavári önkormányzat inkább szerződést bont a Petőfi Irodalmi Múzeummal Demeter Szilárd miatt

A budavári önkormányzat inkább szerződést bont a Petőfi Irodalmi Múzeummal Demeter Szilárd miatt

V. Naszályi Márta (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Bár Demeter visszataszító írását főnökei nyomására azóta tessék-lássék visszavonta, azonban a Budavári Önkormányzat elfogadhatatlannak tartja, hogy olyan ember vezette intézménnyel legyen szerződése, aki népirtást tagad vagy relativizál – erről írt közösségi oldalán az I. kerület párbeszédes polgármestere, V. Naszályi Márta.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) vezetője azzal váltott ki hatalmas közéleti felháborodást, hogy arról írt, Európa szerinte Soros György gázkamrája, amin mások mellett az izraeli nagykövetség is felháborodott. Azóta többen követelik lemondását, például Bajnai Gordon volt miniszterelnök vagy éppen Karácsony Gergely főpolgármester, most pedig inkább az első kerület bont szerződést a PIM-mel.

https://www.facebook.com/VNaszalyiMarta/posts/2672256556357472

Mint a polgármester írta, a PIM igazgatója ezzel az írásával nemcsak az áldozatok emlékét sértette meg, hanem minden jóérzésű magyar embert. – A szerződést egyébként az önkormányzat új vezetése a korábbitól örökölte: évi egymillió forinttal támogatja a PIM által működtetett Mesemúzeumot. A Mesemúzeum épülete ráadásul az önkormányzaté, amelyet eddig ingyen bocsátott a PIM rendelkezésére. A programmal szemben nincsen kifogásunk, azonban a Budavári Önkormányzat addig nem hajlandó a PIM-et támogatni, amíg azt Demeter Szilárd vezeti. A másik, szintén ingyenes használatba adott helyiségben működő Kortárs Irodalmi Műhelyt a jövőben az önkormányzat kulturális csapata működteti majd – közölte V. Naszályi.