A CÖF arra kéri Ferenc pápát, védje meg a keresztényeket Niedermüllertől

A CÖF arra kéri Ferenc pápát, védje meg a keresztényeket Niedermüllertől

Résztvevők a Niedermüller Péter (Demokratikus Koalíció) erzsébetvárosi polgármester lemondását követelő tüntetésen a VII. kerületi városháza előtt 2020. január 30-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra sem ereszti a kormánypárti tábor Niedermüller Péter ügyét. A Vadhajtások provokációjától kísért, állítólagos gyűlölet elleni tüntetés után a CÖF-CÖKA izzította be rakétáit. Szombati hír, hogy az erzsébetvárosi polgármester szavai miatt feljelentést tett a szervezet, méghozzá közösség tagja elleni erőszak, illetve közösség elleni uszítás bűncselekmények elkövetése alapos gyanújával. A Fidelitas elnöke, Illés Boglárka eközben a Magyar Helsinki Bizottságtól kért állásfoglalást.

A kormánypárti civilek azóta még tovább mentek, ők most Ferenc pápától várják, hogy védje meg a keresztényeket Niedermüller Pétertől. Ez derült ki a CÖF-CÖKA hétfőn kiadott nyílt leveléből, amiben a Szentatyát szólítják meg. Magukat egyúttal „Magyarország meghatározó tömegtámogatással rendelkező civil szervezetének” nevezik, ami „abból a célból fordul Őszentségéhez, mivel az elmúlt napokban folyamatos támadás alatt áll a magyarországi keresztény közösség, amelynek eredője, hogy az Európai Parlament korábbi tagja, jelenleg Magyarország fővárosa egyik kerületének polgármestere, a Demokratikus Koalíció nevű balliberális párt alelnöke, Niedermüller Péter néhány napja egy országosan elérhető televízió műsorában »rémisztő képződményeknek« nevezte a fehér, heteroszexuális, keresztény férfiakat és nőket.”

Üzent a vadhajtásoknak Hont András, a csütörtöki fideszes tüntetésen inzultált újságíró - Villáminterjú | Magyar Hang

A CÖF-CÖKA azt írta, „tekintettel arra, hogy az elhatárolódás, vagy a gyalázatos kijelentés határozott elítélése az érintettek részéről a mai napig nem történt meg, sőt több balliberális vezető politikus is támogatólag foglalt állás a jogsértő kijelentés kapcsán, úgy döntöttünk, hogy a Szentszék tekintélyét hívjuk fel a magyarországi keresztény közösség védelmében.”

A nyílt levelet Csizmadia László, Bencze Izabella, ifj. Lomnici Zoltán és Fricz Tamás írták alá.

A Magyar Helsinki Bizottság egyébként arról tájékoztatta a Magyar Nemzet néven megjelenő napilapot: „Ne keverjük össze, ki az áldozat, ki a támadó, zaklató, gyűlöletkeltő. Ne tévesszünk arányt sem: ne csináljunk a bolhából elefántot és az elefántból bolhát. Bayer Zsolt évek óta rendszeresen gyűlöletet szít kisebbségi csoportokkal szemben. Ezzel szemben Niedermüller Péter elfogadhatatlan mondata nem éri el a zaklatás vagy gyűlöletbeszéd szintjét a jelenlegi hazai társadalmi és politikai kontextusban.”

Krisztusból bohócot... | Magyar Hang

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) pedig szintén azt üzente: „A fehér, keresztény, heteroszexuá­lis férfiakat a magyar állam nemhogy nem fenyegeti, hanem mindenki máshoz képest jobban védi. A mindennapi munkánk során tapasztaljuk, hogy a rendszerszintű rasszizmusnak, kirekesztésnek, diszkriminációnak Magyarországon nem a fehér bőrű heterosze­xuális férfiak az áldozatai, hanem a nők, a romák, a szexuális kisebbségek, a nem fehér bőrű bevándorlók és más sérülékeny csoportok. Mivel a rendszerszintű jogsértésekkel szemben ezek a hátrányos helyzetű csoportok szorulnak védelemre, az ellenük elkövetett diszkrimináció vagy rasszista bűncselekmények esetén lépünk fel.”