A Covid-halálozás a következő hetekben brutálisan meg fog ugrani

A Covid-halálozás a következő hetekben brutálisan meg fog ugrani

Fotó: Youtube/PTE

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Erről Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője beszélt egy online beszélgetésben, amelyet a 444 szemlézett. A virológus elmondta, hogy napról napra többen és többen vannak lélegeztetőgépen, és 80 százalékuk soha nem jön le a lélegeztetőgépről.

Mint Jakab Ferenc elmondta, senkit se tévesszen meg, hogy eddig viszonylag kevesen haltak meg. A floridai példa is azt mutatja, hogy 4-5 hétig csak a fiatalok fertőződnek, és kevés a haláleset, aztán elkapják az idősek is, és a halálozás is az egekbe szökik.

Miközben tavasszal a világ élvinalába tartoztunk a járvány féken tartását illetően, addig mára Franciaország után a második legrosszabb helyzetbe szorultunk, népességarányosan csak a franciáknál fertőződnek meg többen jelenleg.

És a jövő is nagyon sötétnek tetszik. A virológus semmi jóval nem tudta biztatni a hallgatóságát. „Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány. Ez a fekete igazság” – mondta Jakab Ferenc.

A kutató szerint történtek előrelépések a betegség kezelését illetően, de nagyon nehéz egyértelműen igazolni a kipróbált szerek hatékonyságát. Azt reméli, hogy az év végére pozitív eredményei lesznek a vakcinateszteknek, és így a jövő év első felében megkezdődhet a tömeggyártás.