A Demokratikus Koalícióé lesz a legnagyobb ellenzéki frakció

A Demokratikus Koalícióé lesz a legnagyobb ellenzéki frakció

Gyurcsány Ferenc (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az előzetes számítások szerint a Gyurcsány Ferenc vezette DK frakciója lesz a legnagyobb a Fidesz-KDNP mögött, ők 16 helyet tudhatnak a magukénak, de nekik is alig valamivel több mint tizedannyi képviselőjük ülhet a parlamenti patkóban, mint a győzteseknek –  írja a 24.hu. A Momentum 11 politikussal fogja képviseltetni magát, köztük a pártelnökként megbukott Fekete-Győr Andrással, illetve a korrupció elleni harc vezetőjeként ismert Hadházy Ákossal.

A Jobbik nagy vesztesként csak a harmadik ellenzéki frakciót mondhatja magáénak kilenc fővel, vagyis mintegy harmadára zsugorodik a jelenlegi méretéről. Ugyanennyien ülnek majd az MSZP országgyűlési képviselő csoportjában, a Párbeszédnek hét hely jutott, köztük lehet az egyik vidéki győztes, Mellár Tamás, bár az ő helye még nem száz százalékos, mert még nem fejeződött be a szavazatok számolása, és csak 255 szavazattal vezet a második helyezett fideszes Kővári János előtt.

Szintén hét mandátumra számít a Mi Hazánk Mozgalom, amely meglepetésre jutott be a törvényhozásba. Végül az LMP négy fős frakciót alakíthat majd.