A digitalizáció lehetőségeit kutató tudásközpontot hozott létre Gattyán György

A digitalizáció lehetőségeit kutató tudásközpontot hozott létre Gattyán György

Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok a Docler cégcsoport felajánlásaként. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legnagyobb Vállalkozás néven indított tudásközpontot Gattyán György, az ország egyik leggazdagabb vállalkozója – vette észre a Telex.

Az intézet célkitűzése, hogy 2022 nyarára felmérje a magyar lakosság véleményét és igényeit az állami szolgáltatások digitalizációjáról.

„Hitem szerint az azonnali és teljeskörű digitalizáció, mint bel- és gazdaságpolitikai prioritás, konstruktív alternatívát kínál a gúzsba kötött hazai belpolitika válságából” – idézik Gattyánt a sajtóközleményben. Mint írják, a tudásközpont a kutatáson és a külföldi példák elemzésén túl az érintett országok döntéshozóinak és a résztvevő vállalatok szakembereinek meghívásával, azok előadásaival tervezi megalapozni a hazai döntéselőkészítést és az állampolgárok tájékoztatását.

Az internetes vállalkozásaiból, streamingszolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán 2020-ban a hatodik volt a Forbes leggazdagabb magyar listája szerint. Egy másik, a Szakonyi Péter és csapata által készített listán Gattyán – 305 milliárd forintra becsült vagyonnal – a harmadik leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor mögött. 

 

Címkék: Gattyán György