A DK a strasbourgi bírósághoz fordul Sebián-Petrovszki büntetése miatt

A DK a strasbourgi bírósághoz fordul Sebián-Petrovszki büntetése miatt

Sebián-Petrovszki László (Fotó: Demokratikus Koalíció / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció (DK) a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul Sebián-Petrovszki László, a párt országgyűlési képviselője büntetése miatt

A DK-s képviselő szombaton, a párt Facebook-oldalán közzétett videóban felidézte: Kövér László házelnök négymillió forintra büntette azért, mert azt mondta a parlamentben, hogy törvénytelen a kormány.

Hiába garantálja a szólás- és véleményszabadságot az alaptörvény, hiába védi maga az országgyűlési törvény is a képviselők véleményszabadságát, Kövér László a Ház „szájzárelvtársaként” önkényesen büntethet meg ellenzéki képviselőket véleményük miatt – mondta.

A DK el fogja érni, hogy a strasbourgi bíróság kimondja: „a házelnök nem lehet házmester”, senkit sem bírságolhat meg politikai álláspontja, véleménye miatt – tette hozzá.

Úgy fogalmazott, „tudjuk, hogy Magyarország már nem demokrácia”, és a kormány becsapta a választókat, hazugságokkal nyert választást. Ez a törvénytelen kormány tankönyvi definíciója – jegyezte meg. A politikus kijelentette: a büntetés egy törvénytelen kormány törvénytelen büntetése.

(MTI)